Paarden

Het grootste deel van onze lespaarden bestaat uit Fjordenpaarden. Wij hebben bewust voor dit ras gekozen vanwege hun betrouwbare en werkwillige karakter. Fjorden kunnen echter ook zeer koppig zijn en daarom bieden zij ook voldoende uitdaging voor de gevorderde ruiter. Een aantal van onze fjorden wordt ingezet op ons nevenbedrijf Zorgopvang ASSEPT. Naast de Fjordenpaarden zijn er ook een aantal KWPN rijpaarden die ingezet worden in onze lessen.

Het welzijn van onze paarden staat bij ons hoog in het vaandel. In de zomermaanden staan de paarden lekker op de wei! De jonge fjorden staan de rest van het jaar in een paddock met afdak, zodat ze droog kunnen staan als het regent. Onze andere paarden staan in een ruime stal die elke dag wordt uitgemest. Daarnaast mogen ze regelmatig lekker buiten spelen in de grote longeerbak of overige paddocks.

Manegepaarden

Diona

Diona is geboren op 15 mei 2007 en is een dochter van Zizoran. Zij is onze ‘dressuurfjord’. Door haar soepele bewegingen en fanatisme kun je met Diona vele dressuuroefeningen uitvoeren. Ze heeft veel energie en een braaf karakter en is daarom geschikt voor jong en oud.

Dreumes

Dreumes is geboren op 2 juli 2007 en zijn vader heet Inco. Ondanks zijn naam is hij één van de grootste en breedste Fjorden op de manege. Dit paard heeft de taken van Lenströ overgenomen. Dit neemt hij soms iets te letterlijk: hij is liever lui dan moe en ook ondeugende grappen zijn bij hem geen uitzondering! Gelukkig is hij in de lessen erg braaf en helpt hij vele ruiters om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Floris

Floris is geboren op 28 mei 2009 en is een zoon van Reinar. Dit is een vrolijke Fjord met een erg leergierig karakter. Hij heeft erg veel fans, omdat hij ontzettend lief is en geen vlieg kwaad doet. Natuurlijk komt zijn fjordenkarakter tijdens de lessen soms naar boven en gaat hij wel eens expres de verkeerde kant op.

Figaro

Figaro is geboren op 27 mei 2009 en is een zoon van Faun Tor. Zijn mooie, lange manen passen goed bij zijn pittige karakter. Deze stoere Fjord is helaas een jaar uit de running geweest door een breuk in zijn hoef. Gelukkig is dit weer genezen en loopt hij weer met veel plezier in de lessen.

Hachi

Hachi is geboren op 28 mei 2011 en is een zoon van Reinar. Hachi heeft een fijn karakter en doet altijd erg zijn best. Hij loopt graag lekker door, waardoor hij geschikt is voor gevorderden. Voor beginners die wat meer zelfvertrouwen hebben is het ook een erg leuk paard.

Emiel

Emiel is geboren op 5 juni 2007. Deze flinke Fjord is heel erg braaf en hij houdt van aandacht. Helaas is hij door een blessure een aantal maanden uit de running geweest, maar sinds kort zijn we weer rustig aan het opbouwen zodat hij zijn spieren en conditie terug krijgt. We kijken ernaar uit om weer van hem te genieten in de lessen. Emiel kan ook een aantal kunstjes uit de vrijheidsdressuur!

Amber

Amber is geboren op 1 februari 2006. Deze leuke pony is erg fanatiek en een echte springkampioen. Dressuur is ook geen probleem voor haar. Ze wordt ingezet in alle lessen en biedt voor ruiters van elk niveau een leuke uitdaging.

Maan

Maan is geboren op 9 juli 2013. Met haar mooie verschijning brengt ze wat afwisseling tussen de Fjorden. Deze ontzettend lieve merrie is bij ons verder doorgereden en sinds kort loopt ze mee in de lessen. Dit doet ze heel goed en ze heeft al veel fans! Haar bijnaam is ook wel ‘de koe’.

Ster

Ster is geboren op 26 maart 2017. Ster is bij ons verder beleerd. Hij leert snel en heeft een goed karakter. Binnenkort gaat hij meelopen in de lessen en zal hij de taken van Resy overnemen. We hebben er vertrouwen in dat deze knapperd dat goed gaat doen!

Resy

Resy is geboren op 18 juni 1998 en haar vader heet Branco. Deze schimmel is een leuke kruising KWPN paard/tuigpaard. In haar jonge jaren was het een erg pittig paard, enkel geschikt voor de gevorderde ruiter. De laatste jaren konden beginners ook genieten van haar kwaliteiten en kreeg ze steeds meer fans. Resy gaat nu langzaamaan met pensioen en wordt niet meer ingezet in de lessen.

Lenströ

Lenströ is geboren op 12 maart 1991 en is een zoon van Verge. Deze eigenwijze Fjord is al aardig op leeftijd. Hij heeft al vele Zunaruitertjes leren paardrijden, maar is door zijn leeftijd met pensioen. Hij geniet lekker van zijn oude dag op de manege. Gelukkig heeft hij nog vele grappen en is hij al menig keer uit zijn stal ontsnapt. Mirdal was zijn halfbroer.

Pensionpaarden

Cadiz

Cadiz is een van de pensionpaarden op de manege en is geboren op 21 mei 2006. Hij is een zoon van Vasco. Hij is een sterruin en heeft al meerdere prijzen gewonnen. Door een peesblessure kan hij niet meer springen en galopperen, maar hij geniet nog erg van zijn wekelijkse buitenritjes.

Cambrecht

Cambrecht is geboren op 1 mei 2006 en is een van de pensionpaarden van de manege. Hij is een zoon van Reinar. Hij leidt vaak voorop de buitenritten en doet dit met veel plezier.

Luran

Luran is geboren op 30 april 2015 en is een zoon van Timor. Hij is een van de pensionpaarden. Luran is een echte clown en houdt van grapjes uithalen. Hij kan al vele kunstjes uit de vrijheidsdressuur.

Nina

Nina is een van de pensionpaarden. Ze is geboren op 15 mei 2017 en is een dochter van Timor. Door haar eigenwijze streken is haar bijnaam Ninja. Ze wordt op dit moment beleerd.

In herinnering 

Nordy

Nordy

Nordy was geboren op 12 mei 1995 en is een zoon van Josco. Dit was het paard van Julia. Wegens een oude blessure kon hij helaas niet meer bereden worden. Na zijn blessure heeft hij gelukkig nog jaren pijnloos kunnen genieten van het leven in Zuna. Hij was bij iedereen erg geliefd en hij genoot van alle knuffels die hij kreeg.

Edda

Edda

Edda was geboren op 1 januari 1984. Ze is 33 jaar geworden. Edda heeft veel verschillende ruiters leren rijden en liep altijd met plezier in de lessen. Sinds ze met pensioen was gegaan, heeft ze vele uren los rondgelopen op de manege. Daarnaast werd ze nog regelmatig verwend door een flinke poetsbeurt of een wandeltochtje aan de hand.

Twilight

Twilight

Twilight was geboren op 7 juni 2000 en haar vader heet Nassau. Dit voskleurige paard was een dochter van een bekend springpaard. Springen vond ze dan ook het leukst om te doen. Ze was braaf en bood veel uitdaging voor de gevorderde ruiter.

Bjorga

Bjorga

Bjorga was geboren op 3 juni 2005 en haar vader heet Inco. Of je nu jong was of oud, deze pittige dame bood genoeg uitdaging. Ze kon erg lief zijn voor de beginnende ruiter, maar bij een gevorderde ruiter kwam haar eigenwijze fjordenkarakter naar boven. Ze was de ‘tut’ van onze Fjorden.

Picolette

Picolette

Picolette was geboren op 2 april 1995 en is een dochter van Fjelljon. Het eigenwijze fjordenkarakter kwam tijdens het rijden vaak naar boven bij Picolette, behalve als ze achter een fjordenvriend mocht ‘sjokken’. Zij was een van de grootste Fjord van onze manege en ze genoot vooral van de buitenritten die we maken op de Sallandse Heuvelrug.

Mirdal

Mirdal

Mirdal was geboren op 2 april 1992 en is een zoon van Nordal. Deze brave Fjord zette geen stap verkeerd. Hij was lief voor beginnende ruiters en hielp regelmatig angstige ruiters over hun angst heen. Lenströ is zijn halfbroer.