Paarden

Het grootste deel van onze lespaarden bestaat uit Fjordenpaarden. Wij hebben bewust voor dit ras gekozen vanwege hun betrouwbare en werkwillige karakter. Fjorden kunnen echter ook zeer koppig zijn en daarom bieden zij ook voldoende uitdaging voor de gevorderde ruiter. Een aantal van onze fjorden wordt ingezet op ons nevenbedrijf Zorgopvang ASSEPT. Naast de Fjordenpaarden zijn er ook een aantal KWPN rijpaarden die ingezet worden in onze lessen.

Het welzijn van onze paarden staat bij ons hoog in het vaandel. In de zomermaanden staan de paarden lekker op de wei! De jonge fjorden staan de rest van het jaar in een paddock met afdak, zodat ze droog kunnen staan als het regent. Onze andere paarden staan in een ruime stal die elke dag wordt uitgemest. Daarnaast mogen ze regelmatig lekker buiten spelen in de grote longeerbak of overige paddocks.

Hannah

hannah

Hannah is geboren op 27 mei 2011 en is een dochter van Reitze. Zij wordt op dit moment beleerd en kan binnenkort ingezet worden in de lessen. Ze is erg enthousiast en leergierig. We verwachten dat we hier een fijn rijpaard aan hebben in de toekomst.

Twilight

Twilight

Twilight is geboren op 7 juni 2000 en haar vader heet Nassau. Dit voskleurige paard is een dochter van een bekend springpaard. Springen vindt ze dan ook het leukst om te doen. Ze is braaf en biedt veel uitdaging voor de gevorderde ruiter.

Dreumes

Dreumes

Dreumes is geboren op 2 juni 2007 en zijn vader heet Inco. Dit paard moet langzaamaan de taken van Lenströ over gaan nemen. Dit neemt hij soms iets te letterlijk: hij is liever lui dan moe en ook ondeugende grappen zijn bij hem geen uitzondering! Gelukkig is hij in de lessen erg braaf en helpt hij vele ruiters om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Amber

Amber

Amber is geboren op 1 februari 2006. Deze leuke pony is een van de pensionpaarden van de manege. Ze kan lekker ‘tuttig’ gedrag vertonen, maar doet tijdens het rijden goed haar best.

Edda

Edda

Edda is geboren op 1 januari 1984. Deze merrie is inmiddels met pensioen. Edda is al 30 jaar en geniet elke dag van haar eigen weitje. Regelmatig wordt ze nog verwend door een flinke poetsbeurt of een wandeltochtje aan de hand. Gelukkig heeft ze haar bazige en eigenzinnige karakter nog steeds!

Bjorga

Bjorga

Bjorga is geboren op 3 juni 2005 en haar vader heet Inco. Of je nu jong bent of oud, deze pittige dame biedt genoeg uitdaging. Ze kan erg lief zijn voor de beginnende ruiter, maar bij een gevorderde ruiter komt haar eigenwijze fjordenkarakter naar boven. Ze is de ‘tut’ van onze Fjorden.

Picolette

Picolette

Picolette is geboren op 2 april 1995 en is een dochter van Fjelljon. Het eigenwijze fjordenkarakter komt tijdens het rijden vaak naar boven bij Picolette, behalve als ze achter een fjordenvriend mag ‘sjokken’. Zij is de grootste Fjord van onze manege en ze geniet vooral van de buitenritten die we maken op de Sallandse Heuvelrug.

Gabber

Gabber

Gabber is geboren op 12 juni 2010 en is een zoon van Ansgar Skellerod. Momenteel wordt Gabber beleerd vanuit de principes van ‘Natural Horsemanship’. Het is de bedoeling dat hij volgend schooljaar mee gaat lopen in de lessen.

Nordy

Nordy

Nordy is geboren op 12 mei 1995 en is een zoon van Josco. Dit is het paard van Julia. Nordy is de baas van de andere paarden. Wegens een oude blessure kan hij helaas niet meer bereden worden. Gelukkig heeft hij geen pijn en kan hij nog lekker genieten van het vele geknuffel van onze leden en van het spelen in de wei met zijn vrienden.

Figaro

Figaro

Figaro is geboren op 27 mei 2009 en is een zoon van Faun Tor. Deze stoere fjord is nog jong en heeft het afgelopen jaar veel geleerd. Zijn mooie, lange manen passen goed bij zijn pittige karakter. Sinds kort gaat hij ook mee met de buitenritten. Dit vindt hij helemaal geweldig!

Centurion

Centurion

Centurion is geboren op 9 mei 2007. Dit speelse paard is een van de pensionpaarden van de manege. Sinds kort leidt hij vaak de groepen tijdens een buitenrit.

Floris

Floris

Floris is geboren op 28 mei 2009 en is een zoon van Reinar. Dit is een vrolijke Fjord met een erg leergierig karakter. In de korte tijd dat hij bij ons is, heeft hij al vele fans voor zich gewonnen. Floris is een pensionpaard, maar mag af en toe ook meerijden in de lessen.

Resy

Resy

Resy is geboren op 18 juni 1998 en haar vader heet Branco. Deze schimmel is een leuke kruising KWPN paard/tuigpaard. In haar jonge jaren was het een erg pittig paard, enkel geschikt voor de gevorderde ruiter. Inmiddels heeft ze vele jaren ervaring en kan er af en toe ook een jongere ruiter genieten van haar kwaliteiten. De laatste jaren krijgt ze steeds meer fans.

Mirdal

Mirdal

Mirdal is geboren op 2 april 1992 en is een zoon van Nordal. Deze brave Fjord zet geen stap verkeerd. Hij is lief voor beginnende ruiters en helpt regelmatig angstige ruiters over hun angst heen. Lenströ is zijn halfbroer.

Diona

Diona

Diona is geboren op 15 mei 2007 en is een dochter van Zizoran. Zij is onze ‘dressuurfjord’. Door haar soepele bewegingen en fanatisme kun je met Diona vele dressuuroefeningen uitvoeren. Ze heeft veel energie en is voor de beginnende ruiter daarom soms wat te snel.

Hachi

Hachi

Hachi is geboren op 28 mei 2011 en is een zoon van Reinar. Op dit moment zijn we bezig om Hachi te beleren. Binnenkort kan ook hij meelopen in de lessen. Er zijn al vele kinderen die hem gepoetst en geknuffeld hebben en hier geniet hij ten volste van. We hopen dat onze ruiters tijdens het rijden ook veel plezier aan hem beleven.

Lenströ

Lenstro

Lenströ is geboren op 12 maart 1991 en is een zoon van Verge. Deze eigenwijze Fjord is al aardig op leeftijd. Hij heeft al vele Zunaruitertjes leren paardrijden, maar kan door zijn leeftijd niet meer fanatiek meelopen in de lessen. Gelukkig heeft hij nog vele grappen en is hij al menig keer uit zijn stal/aan de hand ontsnapt. Mirdal is zijn halfbroer.

Cambrecht

Cambrecht

Cambrecht is geboren op 1 mei 2006 en is een van de pensionpaarden van de manege.